Το Μαγικό Βουνό – ένα όνομα, ένας θρύλος, ένα κρασί που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις. Μυστηριακό ως προς το όνομά του παραπέμπει στο χρυσοφόρο Παγγαίο όρος που υψώνεται επιβλητικό απέναντι από το Οινοποιείο Château Νico Lazaridi.
Από την πρώτη του κυκλοφορία το 1990 και ως σήμερα παραμένει ένα σύγχρονο και ταυτόχρονα διαχρονικό προϊόν με αξεπέραστη αξία και ποιότητα, μία γεύση Θεία, ευγενική, μυστηριακή που χαρακτηρίζει την ποιότητα της NICO LAZARIDI. Αναζητείται φανατικά κάθε χρόνο όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τη μοναδική συλλεκτική φιάλη του, που αλλάζει το εικαστικό της θέμα από σοδειά σε σοδειά. Αποτελεί το πρώτο ελληνικό icon wine και όλοι οι πίνακες που έχουν κοσμήσει την ετικέτα του φιλοξενούνται στην ομώνυμη γκαλερί στο οινοποιείο Château Νico Lazaridi. Εκεί ο επισκέπτης θα βρει συγκεντρωμένες όλα τα πρωτότυπα έργα που φτιάχτηκαν για να συνοδέψουν ξεχωριστά την κάθε εσοδεία του “Μαγικού Βουνού”. Μια πρωτότυπη αίθουσα τέχνης όπου εκφράζεται σχεδόν το σύνολο των τάσεων της ζωγραφικής, από τον ρομαντισμό και τον ρεαλισμό, έως τον υπερρεαλισμό και τη μοντέρνα τέχνη.
Η ετικέτα του 2013 είναι ένα ζωγραφικό έργο που φιλοτέχνησε ο Γιώργος Ταξίδης. Μάτια εκφραστικά, έντονα και παρατηρητικά, που μοιάζουν να κοιτούν κατευθείαν το ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ. Μια ετικέτα που ταιριάζει απόλυτα για ένα κρασί ειλικρινές, καθαρό, αληθινό που επιδιώκει το βλέμμα και τον διάλογο. Αναφέρει χαρακτηριστικά για το έργο του: «“Να κοιτάζεις τον άνθρωπο στα μάτια, σα του μιλάς”, μου λέγε πάντα η γιαγιά μου. “Στα μάτια να κοιτάς και να είσαι ειλικρινής”. Ο σκοπός της εικόνας είναι να φέρει τον θεατή σε μια αμφίδρομη σιωπηλή συζήτηση με το έργο. Να κοιταχτούν στα μάτια και να πει ο καθένας την ιστορία που κρύβει μέσα του».
Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, του Facultad de Bellas Artes της Μαδρίτης, ο δραμινός Γιώργος Ταξίδης ζει πλέον στην Νέα Υόρκη όπου φοιτά ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο New York Academy of Art με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright και του Οργανισμού ΝΕΟΝ. Έργα του βρίσκονται σε διάφορες συλλογές εντός κι εκτός Ελλάδας.
Κατηγορία
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά
Ποικιλιακή σύνθεση
50% Cabernet Sauvignon, 50% Cabernet Franc
Περιοχή
Δημοτικά διαμερίσματα Αγοράς και Πηγαδιών
Αλκοόλ
14.9%
Γλυκύτητα / Ξηρότητα
Ξηρό
Βαρέλι
Ωρίμαση 18-20 μήνες σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια και έπειτα 18 μήνες σε αναγωγικό περιβάλλον μέσα στη φιάλη
Παλαίωση
Επιδέχεται παλαίωση 10-15 χρόνια από τον τρύγο
Γευστικό ταίριασμα
Συνοδεύει ιδανικά κόκκινα κρέατα με περίπλοκες σάλτσες, φτερωτό και ορεινό κυνήγι και ώριμα πικάντικα τυριά
Θερμοκρασία σερβιρίσματος
Σερβίρεται στους 18-20oC
Ποσότητα
0.75 lt
Εσοδεία – Χρονιά
2013